PlanRad Bufferuren

Tijdens de ondersteuning van de afdeling Personeelszaken bij een Kinderopvang Organisatie heeft Advaro geholpen bij het in gebruik nemen van de PlanRad bufferuren.

Voor BSO en PSZ leidsters geldt dat zij een gemiddeld contract krijgen en dit volgens een ander ritme dan dit gemiddelde werken;

PSZ leidsters maken extra uren in de schoolweken omdat de PSZ locaties in de vakantieweken gesloten zijn.

BSO leidsters maken in de schoolweken minder uren, omdat zij in de vakantieweken aanzienlijk langere diensten draaien.

 

Verwarrende min/meer uren / compensatiesaldo

Vaak leidt dit tot verwarring. Er wordt vaak gerekend met min/meer uren. Per week wordt gecontroleerd of een leidster aan de contracturen van die week komt. Bij deze categorie medewerkers is dit nooit het geval en een medewerker heeft dus altijd een min-/meer-uren saldo ofwel; een compensatiesaldo. Het is voor de medewerker niet duidelijk hoeveel van deze uren nu daadwerkelijk een overschot of tekort aan uren betekenen. Vaak worden hierdoor onterecht extra diensten gedraaid (waardoor een medewerker aan het eind van het jaar “ineens” een hoog compensatiesaldo heeft) of wordt pas aan het eind van het jaar duidelijk duidelijk dat een medewerker niet voldoende uren gemaakt heeft.

 

Eindgebruikers ervaren het zelfstandig in gebruik nemen van de bufferuren van PlanRad als moeilijk. In enkele gevallen lukt een afdeling Personeelszaken dit zelfstandig maar de uitleg naar locatiemanagers blijkt een niet te nemen horde. Hierdoor wordt deze functionaliteit niet gebruikt.

Advaro heeft bij deze organisatie deze rol op zich genomen en tijd te gestoken in de implementatie hiervan. Hierdoor maakt de organisatie nu wel gebruik hiervan en het compensatiesaldo altijd het echte compensatiesaldo!

Meteen duidelijk dus!

 

Controller

Ook de controller is hier blij mee. Doordat het  compensatiesaldo nu een puur saldo weergeeft is het mogelijk om correcte reserveringen te doen en komt men niet voor verrassingen te staan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

HTML tags are not allowed.